Books and Authors GK Questions

1. Author of Around the World in Eighty Days is
Answer :
Jules Verne

2. The author of Business @ Speed of Thought is
Answer :
Bill Gates

3. Who among the following is the author of the book India Remembered?
Answer :
Pamela Mountbatten

4. Who among the following wrote the poem Subh-e-Azadi?
Answer :
Faiz Ahmed Faiz

5. Who wrote Devdas?
Answer :
Saratchandra Chattopadhyay

6. Who said ‘Man is a political animal’?
Answer :
Aristotle

7. Panchatantra has been written by
Answer :
Vishnu Sharma

8. Who among the following is a famous literary writer in English?
Answer :
K.A. Abbas

9. Which of the following books is written by R.N. Tagore?
Answer :
Rakta Karabi

10. Who said, Child is the father of Man?
Answer :
William Wordsworth